Blog van Jeroen

Itami - Sushi op Kop van Zuid

Half januari zijn we wezen eten bij Itami op de kop van Zuid. Itami is een Japans sushi- en teppanyaki-restaurant en is, voor de afwisseling, geen all-you-can-eat restaurant.

De inrichting van Itami is erg mooi en modern. Bij binnenkomst een mooi verlichte strakke bar, en door het hele restaurant heen staan zwart-glazen dividers met daarop bloemen (Hibiscus?). Er zijn ongeveer 5 tafels bezet in het behoorlijk grote restaurant, en met daarbij de dividers voelt het haast alsof je de enige bent in het restaurant.

High Tea bij Franc Nissen

Inmiddels al weer een hele tijd geleden ontvingen we een mailtje van Groupon, met als titel (copy-paste): "Actuele aanbieding: 11,25 Euro ipv 22,50 - Franc Nissen; High Tea tussen de bloemen". Op twee oktober zijn we langs gegaan.

Rosso

Tonijn

Vorige week zijn Petra en ik mee uit eten genomen door Rob en Mariëlla, als dank voor verleende diensten op hun bruiloft mochten we mee naar Rosso. Die stond al even op ons verlanglijstje, dus dat kwam mooi uit.

Noordwijk

Net als vorig jaar zijn we ook dit jaar eind augustus naar Noordwijk geweest. Lekker een weekendje weg. 

Jammer genoeg zat het weer wat tegen dit jaar, maar dat laat de pret niet drukken. Leuke bijkomstigheid van een weekendje weg is dat je noodgedwongen buiten de deur moet eten. Daar hebben wij over het algemeen geen moeite mee. 

Binnen op Zee - Noordwijk

In de laatste week van augustus zijn we een lang weekendje naar Noordwijk aan Zee geweest. Op de zaterdag hebben we Binnen op Zee met een bezoekje vereerd. 

We twijfelde in eerste instantie tussen Blush en Binnen op Zee. Blush is een strak ingericht mooi en modern fusion achtig restaurant met een erg mooie kaart. Er zijn geen voor of nagerechten, maar veel losse kleine gerechten. Binnen op Zee heeft een eetcafé achtige kaart welke met een knipoog is opgesteld. 

High Tea bij Stroom

Zondag zijn we met Tanja, een vriendin uit Duitsland, naar Stroom geweest voor een High Tea. Petra was hier al vaker geweest, ik zelf nog nooit. De reservering deed vermoeden dat dit nog wel eens een klein drama kon worden: Tanja heeft last van lactose-intolerantie, en dit wilde we doorgeven. De reservering was in eerste instantie niet bekend, terwijl wij de bevestiging toch echt in de mailbox hadden. De reactie aan de telefoon met betrekking tot de lactose-intolerantie was 'dan maken we wel salade ofzo'.

Guliano, de Meent - Rotterdam

Met enige regelmaat gaan wij wat eten bij Guliano, aan de Meent in Rotterdam. Eerst hadden we hier een paar keer de (overheerlijke!) broodjes op, als lunch op met name de marktdagen. Vooral de Rustico, met geitenkaas en coppa di parma is een echte aanrader. 

Eten aan boord bij DFDS Seaways

Afgelopen vrijdag vertrokken voor een minicruise naar Newcastle. Vrijdag om zes uur vertrekken, S'ochtends om een uur of negen kom je aan, om een hele dag in Newcastle door te brengen.

De hut was prima, maar we hadden gelezen dat het eten op de boot erg slecht was. Wij zijn dus voor enkel een patatje en een hamburger gegaan. Want daar kan een mens niet veel aan verpesten, toch?

Lunchen bij Tia PiriPiri

Vandaag zijn we voor lunch naar Tia Piri Piri geweest. We dachten aan een klein hapje. De kok dacht daar anders over :-) 

De kok noemde kort wat dingen op wat we konden eten. Kip, lam, en kabeljauw. Zonder verdere uitleg koos Petra voor kip, en ik voor de lam. 

Vast begonnen aan het brood met boter en een lekker stukje kaas, met een wijntje er bij. 

Even later verschenen de gerechten. Welke, gezien de proporties, niet de lunchgerechten waren waar wij op gerekend hadden. Geeft niet, nu slaan we gewoon het avondeten over :-) 

Vindaloo bij Curry's Rotterdam

Gister, vrijdag, wezen eten bij het Indiase restaurant "Curry's" te Rotterdam. Ik ben hier een tijd terug ook al eens geweest, maar dit was alweer even geleden. 

Abonneren op RSS - Blog van Jeroen