Blog van Petra

Sansan, Hang 33, Rotterdam - Authentiek Chinees

Niet zo lang geleden twitterde Robin van Aziatische Ingrediënten enthousiast over het nieuwe Chinese restaurant Sansan. Dat maakte meteen nieuwsgierig, want als Aziatische keuken-goeroe Robin al enthousiast is, dan móet het wel goed zijn! En dus snel daarna gereserveerd, op 3 mei. We gingen samen met een vriend die een aantal weken bij ons had gelogeerd en die de volgende dag zou vertrekken naar Canada. Een afscheidsetentje dus.

Mevrouw Meijer & de Jong

Jim de Jong is onlangs gestopt bij De Jonge de Jong op Katendrecht (zie ook artikel "Ik wilde doorgroeien en zij niet"). Daar waren wij al eens geweest en we waren toen behoorlijk onder de indruk van de creaties van de (inderdaad jonge) Jim de Jong. Bij Mevrouw Meijer was ik al een keer geweest (Jeroen nog niet) en ook dat was om over naar huis te schrijven, dus een samenwerkingsverband tussen die twee wekt de interesse.

Deliclassics (Frans / fusion) - 11 november 2011

Zo'n twee jaar geleden brachten wij voor het eerst een bezoekje aan Deliclassics en dat was een zeer aangename verrassing. Deliclassics is een restaurant waar de klassiek Franse keuken af en toe een Surinaams tintje krijgt en dat blijkt een verrassend geslaagde combi. Zo kregen we de vorige keer een appelsambal met Madame Jeanettes bij een verder vrij klassiek gerecht en dat viel zeer in de smaak.

See You See Me (Aziatisch) - 5 november 2011

Jeroen en ik werken op nog geen 200 meter afstand van elkaar en lunchen bijna dagelijks samen. Meestal gewoon bammetjes, maar zo af en toe ook buiten de deur. We gaan heel regelmatig naar See You See Me (SYSM), een restaurant met gerechten uit diverse Aziatische landen. SYSM heeft een lunchdeal voor € 9,95 waarbij je kunt kiezen uit een beperkt aantal (warme) lunchgerechten met daarbij een kopje thee of koffie met (zelfgemaakte!) spekkoek. De crispy chicken met cashews en gewokte groenten is een aanrader. De bediening is altijd zeer vriendelijk.

Eendracht

Eendracht - Makreel: Eendracht - Makreel

Als wij uit eten gaan, is dat meestal spontaan. Dat is niet verstandig in een stad die steeds meer op New York begint te lijken in die zin dat je bij veel goede restaurants weken van tevoren moet reserveren wil je een plekje bemachtigen. Dit keer besloten we op zaterdagmiddag om halfzes dat we uit eten wilden.

Seitenblick, Essen (Dld)

Afgelopen weekend waren wij in Essen voor Equitana, 's werelds grootste paardensportbeurs. Op vrijdag, na een hele dag op de beurs togen wij met vermoeide voetjes en een lading inkopen rijker het centrum van Essen in om wat te eten. Na een half uurtje rondgelopen te hebben kwamen we tot de conclusie dat er vooral veel slechte restaurants te vinden waren.

Vlaamsch Broodhuys

Sinds een tijdje zit er een vestiging van het Vlaamsch Broodhuys aan de Meent in Rotterdam. Nou ben ik geen groot fan van ketens, maar omdat ik er goede dingen over gehoord had, wilde ik toch een poging wagen.

De Lamme Goedzak - Noordwijk aan Zee

Enkele weken geleden brachten we een weekendje door in Noordwijk aan Zee. Het weer was verschrikkelijk, dus we hebben veel tijd binnen doorgebracht. Vorig jaar zaten we ook een weekend in Noordwijk en toen hadden we heerlijk gegeten bij De Lamme Goedzak. We besloten om dit restaurantje ook nu weer met een bezoek te vereren.

Terug van weggeweest: Bizzaro's in Ridderkerk

We zijn een poosje afwezig geweest. Dat had ermee te maken dat we een paard hebben gekocht, hetgeen weer als gevolg had dat het geld op was. :)

Kortgeleden hebben we MyCityDeal ontdekt. Leuk concept: je geeft je woonplaats en mailadres op en je krijgt aanbiedingen voor allerlei uitjes bij jou in de buurt; variërend van kitesurfen tot schoonheidsbehandelingen en van ballonvaarten tot foto's op canvas. En dus ook etentjes. De korting is minimaal 50%, dus het is absoluut de moeite waard.

Sushi Qube, Hofplein, Rotterdam

Laat ik vooropstellen dat ik bepaald geen fan ben van 'all-you-can-eat'-restaurants. Als die term aan de gevel prijkt, krijg je mij meestal niet naar binnen. Maar eind vorige week wilden we buiten de deur eten, niet al te duur en ook nog slank, aangezien ik een kilo of acht wil afvallen. En dus werd het sushi om de hoek bij Sushi Qube. Het was er druk en omdat we niet hadden gereserveerd, moesten we op een 'tweederangs' plek zitten. Maakt niet uit, we kwamen niet voor een romantisch diner en de toegewezen plaats was verder prima.

Pagina's

Abonneren op RSS - Blog van Petra