High Tea bij Franc Nissen

Inmiddels al weer een hele tijd geleden ontvingen we een mailtje van Groupon, met als titel (copy-paste): "Actuele aanbieding: 11,25 Euro ipv 22,50 - Franc Nissen; High Tea tussen de bloemen". Op twee oktober zijn we langs gegaan.

Bij aankomst gaven we aan dat we voor de high tea kwamen. We werden verbeterd met een korte "Thé complet". Ook vroegen we of we, wegens het mooie weer (25 graden), buiten konden zitten. Een week eerder hadden we ook een aantal mensen buiten zien zitten. Hierop kwam als antwoord dat de zon toch al achter het pand was, en dat het wel erg onhandig en ver lopen was.

De thee werd neergezet, en hierbij werd ons vooral heel duidelijk gemaakt maximaal één theelepel per kopje te gebruiken, anders zou het bitter worden. Dit heb ik met kruidenthee nog niet eerder meegemaakt, wij hadden vooral de indruk dat het niet te veel moest kosten. De thee was wel erg lekker, en er was een leuke keuze uit een aantal soorten gedroogde kruidenthee.

Al snel werd ook duidelijk wat het verschil is tussen een high tea en een Thé complet, want alles was er vanaf gestript. Vooraf bonbons uit de supermarkt, gevolgd door witte sandwiches met na goed zoeken een plakje ham, en koekjes (Tevens uit een doosje van de supermarkt). Nadat het brood met de ham gebracht was en we dit al zowat op hadden, werd er gevraagd of we vegetarisch waren. Niet dat dat met deze hoeveelheid ham heel erg veel had uitgemaakt.

Er is gedurende de high tea niemand langs gekomen, anders dan om de borden neer te zetten. Er is geen enkele keer, ook niet achteraf, gevraagd of alles naar wens was. Misschien hadden ze zelf ook door, dat het op deze manier niemand naar wens gaat zijn.

We hebben veel vaker van Groupon gebruik gemaakt, veelal met succes, van etentjes tot een rondvlucht boven de stad. Een enkele keer kom je een ondernemer tegen die het niet begrepen heeft, en die het niet als marketinginstrument gebruikt om mensen met zijn product of diensten kennis te laten maken, maar die even snel geld denkt binnen te harken. Helaas is de actie bij Franc Nissen compleet verkeerd toegepast; wij komen hier nooit meer, en zullen het ook zeker niet aanraden als andere ons vragen waar ze op een zondagmiddag naartoe moeten in Rotterdam. Jammer, een grote misser voor Franc Nissen die hiermee nooit nieuwe (vaste)klanten gaat binden. Want 11,25 voor een paar koppen thee en een doos zandkoekjes is toch wat prijzig, dan had ik dit liever zelf bij de nachtwinkel aan de overkant van de straat gehaald.

High Tea Franc Nissen - Chocola
High Tea Franc Nissen - Thee
High Tea Franc Nissen - Sandwich

Reacties

Blijkbaar zijn wij niet uniek in onze mening:
http://forum.www.trosradar.nl/viewtopic.php?f=104&t=105790