Deliclassics (Frans / fusion) - 11 november 2011

Zo'n twee jaar geleden brachten wij voor het eerst een bezoekje aan Deliclassics en dat was een zeer aangename verrassing. Deliclassics is een restaurant waar de klassiek Franse keuken af en toe een Surinaams tintje krijgt en dat blijkt een verrassend geslaagde combi. Zo kregen we de vorige keer een appelsambal met Madame Jeanettes bij een verder vrij klassiek gerecht en dat viel zeer in de smaak.

De ambiance in Deliclassis is niet direct 'gezellig' te noemen. Aan de wand spierwitte tegels. De verlichting is nogal fel. Maar als je daar doorheen weet te kijken (en getuige de waardering op Iens lukt dat veel mensen) tref je een pareltje aan waar simpelweg geweldig eten wordt geserveerd. Sinds twee jaar geleden is wel geprobeerd om de sfeer wat gezelliger te maken met schilderijen aan de muur en een display met traîteur-artikelen (chutneys o.a.), maar het blijft wat kil aandoen. Sfeervollere verlichting (minder verlichting vooral) zou een groot verschil kunnen maken!

Maar goed, we kwamen natuurlijk voor het eten. En dat was net als twee jaar geleden absoluut om over naar huis te schrijven (al wonen wij 500 meter verderop).

Als voorgerecht koos Jeroen de ragu (ragout) van hert geserveerd met Sardijnse pasta en pecorinokaas; een mooi simpel gerechtje dat net zo lekker smaakte als het eruit zag. Mijn voorgerecht was een proeverij van vlees - waaronder 'gestoomde kinnebakworst' van Overesch hoevevarken, seizoenssla, chioggia biet en pata negra. Ik koos dit gerechtje ondanks de bieten (ik gruwel van bieten) omdat ik erg nieuwsgierig was naar de kinnebakworst. De bieten heb ik keurig netjes opgegeten en de kinnebakworst was gewoonweg geweldig. Heerlijk kruidig (ik proefde onder andere kaneel) en lekker smeuïg van structuur. Ik ben benieuwd hoe het gemaakt wordt, ik vermoed dat het iets als balkenbrij is. Zeer smakelijk in elk geval, net als de chorizo van pata negra, die een mooie aardse smaak heeft.

Jeroens hoofdgerecht is parelhoenderborst met een vulling van gans, kastanjes, pancetta, kruiden, geserveerd met aardappel, groenten, chocoladesaus. De saus is een hit en het vlees is heerlijk mals en smaakvol. Mijn hoofdgerecht is haas en ree geserveerd met puree van pastinaak en aardappel, zuurkoolboter met appel en calvados, stoofpeertje en snijboon. De ree heeft een fantastische wildsmaak, heerlijk leverig. De pastinaakchipjes kan ik nooit genoeg van krijgen. Het stoofpeertje is zo zacht dat je het kunt opzuigen. Beide gerechten zijn prachtig gepresenteerd en van zeer hoge kwaliteit.

Bij het eten dronken we een Paarl Heights pinotage 2009, een mooie volle rode wijn die het prima doet bij de stevige wildsmaken.

Als dessert kiezen we beide voor de mascarponecreme verrijkt met sabayon, bourbon vanille, amaretto en saffraan. Eigenlijk is het een soort tiramisu, vertelt de kok ons, maar door de bereidingswijze mag het niet zo heten. Maar we treffen inderdaad ook lange vingers aan. Het dessert is superromig van structuur en heerlijk glad. Het ziet er ook weer prachtig uit.

We sluiten de avond af met een kopje thee (Petra) en een likeurtje (Jeroen). Zoals wel vaker als wij ergens eten, zijn wij de laatste gasten om te vertrekken. De kokkin is nieuwsgierig waar we vandaan komen en hoe we bij Deliclassics terechtkomen (het feit dat we foto's maken van ons eten zorgt er vaak voor dat men graag wil weten wat we daar precies mee gaan doen). We beloven haar een linkje te sturen als ons blog klaar is en laten haar weten dat we genoten hebben.

Deliclassics betekent gegarandeerd geweldig eten voor een zeer nette prijs. In een wijk (Rotterdam-Noord) waar steeds meer leuke restaurantjes en winkeltjes de kop opsteken. Ook Destino zit in deze buurt, evenals een aantal andere goed bekend staande (maar nog niet door ons bezochte) restaurantjes zoals Branco en Lof der Zoetheid.

Ragu van hert
Proeverij van vlees
Parelhoen
Haas & ree
Mascarponecrème

Reacties

De ter plaatse aangeschafte mango-sinaasappelchutney is ook erg lekker. :)