See You See Me (Aziatisch) - 5 november 2011

Jeroen en ik werken op nog geen 200 meter afstand van elkaar en lunchen bijna dagelijks samen. Meestal gewoon bammetjes, maar zo af en toe ook buiten de deur. We gaan heel regelmatig naar See You See Me (SYSM), een restaurant met gerechten uit diverse Aziatische landen. SYSM heeft een lunchdeal voor € 9,95 waarbij je kunt kiezen uit een beperkt aantal (warme) lunchgerechten met daarbij een kopje thee of koffie met (zelfgemaakte!) spekkoek. De crispy chicken met cashews en gewokte groenten is een aanrader. De bediening is altijd zeer vriendelijk.

Vanwege onze goede lunchervaringen besloten we om ook maar een keertje 's avonds een hapje te gaan eten bij SYSM. We schoven aan om 20:00. De bediening die er tijdens onze lunches altijd staat, stond er nu ook en we werden herkend. Leuk dat we ook eens 's avonds langskwamen!

We moesten vrij lang wachten totdat we wat te drinken aangeboden kregen en dat lange wachten duurde eigenlijk de hele avond door. Dat was wel een beetje jammer en niet wat we gewend waren (maar rond lunchtijd zijn wij vaak de enigen en nu zat de zaak helemaal vol).

Jeroen koos als voorgerecht een Thaise tom kha gai (kokos-kippensoep) en ik koos een Vietnamese koude loempia van rijstpapier met garnalen, inktvis en verse munt. Beide gerechten waren vers en smakelijk. Ik vond de combinatie van garnalen en intkvis met munt verrassend lekker. De chilisaus bij mijn loempia's leek zelfgemaakt en bevatte veel knoflook. De tom kha gai was heerlijk romig.

We kozen beide eend als hoofdgerecht. Jeroen de geroosterde eendenfilet in rode curry en ik de geroosterde eend in tamarindesaus. Beide staan op de kaart aangeduid als Thaise gerechten. We wisselen altijd een paar hapjes uit en beide gerechten konden onze goedkeuring wegdragen. Mijn eend was denk ik wel eerder gefrituurd dan geroosterd (erg knapperig korstje) maar lekker vet en het vlees mooi donker van kleur. De tamarindesaus was wel iets te zoetig maar had een goede tamarindesmaak. De nasi vond ik erg goed, met heerlijke doorgebakken stukjes ui erin. De rode curry was goed pittig en bevatte een groente die wij niet thuis konden brengen; groene bolletjes ter grootte van een hele forse erwt. Als je erop beet kwamen er allemaal kleine balletjes uit, een soort viskuit-achtige structuur. Robin van Aziatische Ingrediënten wist ons direct te vertellen dat het ging om Thaise Erwtaubergines. Een tikje bitter, maar goed tot hun recht komend in deze rode curry en in elk geval een authentiek Thais ingrediënt. :) De groentetempura bij mijn eend was ook zeer smakelijk en afwisselend (drie of vier verschillende groentesoorten).

Als dessert koos Jeroen een cocktail. Daar zat veel vers fruit in en met de alcohol had men ook niet zuinig omgesprongen. Ik koos een rijstpuddinkje met daarbij mango-ijs en vers fruit. Het puddinkje had niet bijzonder veel smaak, maar de stevige structuur vond ik aangenaam. Het fruit was vers en het mango-ijs van goede kwaliteit (sorbetijs).

We dronken een prima witte huiswijn uit Zuid-Amerika (de naam is mij helaas ontschoten), maar SYSM heeft een zeer uitgebreide wijnkaart.

Al met al wat ons betreft een aanrader, al hopen we de volgende keer iets minder tijd te hoeven doorbrengen met wachten. In hoeverre de gerechten authentiek zijn vinden wij moeilijk te beoordelen omdat wij niet zo thuis zijn in de Aziatische keukens (op die van India na), maar duidelijk is dat hier veel met verse producten wordt gewerkt. En of het nou authentiek is of niet, lekker is het in elk geval wel.

Tom kha gai
Vietnamese rijspapierloempia
Groente-tempura en geroosterde eend met tamarindesaus

Reacties

Tijd geleden dat wij er voor het laatst waren. Op zich zijn de smaken wel redelijk authentiek. En lekker fris en clean en vers. Maar ik vind het zelf een beetje cliche-gerechtjes allemaal. En aangezien ik natuurlijk zelf al veel Aziatisch kook "doe ik het daar niet voor". Dan zoek ik toch iets anders, iets bijzonderders.
Maar verder helemaal niks mis met See You See Me, zoals ook wel blijkt uit je verslag.

Fijn dat mijn culinaire gut-feeling me niet helemaal in de steek laat, ook niet als het om een vreemde keuken gaat. ;)