Eten aan boord bij DFDS Seaways

Afgelopen vrijdag vertrokken voor een minicruise naar Newcastle. Vrijdag om zes uur vertrekken, S'ochtends om een uur of negen kom je aan, om een hele dag in Newcastle door te brengen.

De hut was prima, maar we hadden gelezen dat het eten op de boot erg slecht was. Wij zijn dus voor enkel een patatje en een hamburger gegaan. Want daar kan een mens niet veel aan verpesten, toch?

Dat dachten we verkeerd. Voor €12,60 twee hamburgers met patat gekocht. De patat was slap en "Brits", net als dat de mayonaisse meer op slasaus leek. Maar goed, smaken verschillen. Dus aan de hamburger begonnen.

Dat hadden we beter niet kunnen doen. Deze was ronduit vies. Oneetbaar vies. Vettig. We hebben twee dagen een opstandige buik gehad. Dit had weinig meer te maken met smaken verschillen, maar het was echt ranzig.

Zo'n kunst moet het toch niet zijn om een eetbare hamburger voor te zetten? Ze hadden zelfs nog beter diepvries burgers uit de supermarkt kunnen serveren. Hadden ze €12,55 winst gemaakt, en dan was het wel eetbaar geweest. Zeker omdat je niet even ergens anders heen kunt om wat te eten te halen, en de prijzen ook vrij hoog liggen, verwacht je toch minstens dat ze aanboord iets eetbaars moeten kunnen serveren. Dit was dus niet het geval.

Als we het dan toch over het eten en drinken hebben, dan wil ik ook wel een positief iets achterlaten. Over het eten is dat echt onmogelijk. Ik zou het niet eens bij het GFT durven gooien, maar inleveren als "Klein Chemisch Afval". Maar de cocktails welke we s'avonds hadden waren wel lekker, en relatief normale prijzen. Ciders waren ook een stuk goedkoper dan in Nederland. Ook het entertainment aanboord was prima geregeld, leuke live-muziek.

 Mijn advies voor mensen die deze mini-cruise willen maken is dus: Neem zelf iets te eten mee. Zakje chips, wat nootjes, ... Voor de reis terug hadden wij een mini-quiche gekocht in Newcastle. Wees een beetje creatief, en eet niet aan boord.

Mocht iemand van DFDS hier ooit meelezen, dan is mijn advies: Serveer lekker eten. Dan zullen je passagiers niet alleen wat langer blijven zitten en nog een extra drankje nemen, ook zullen ze op de terugweg komen eten en zullen ze s'avonds eerder in de bar blijven zitten omdat er minder last van maagklachten is. Tevens nog nooit zulke vreemde ontlasting gehad.

Al met al een prima dagje Newcastle geweest, en we hebben ons ook perfect vermaakt aan boord, alleen is het echt te jammer van het eten. Triest gewoon.

Reacties

Helemaal eens! Wellicht zijn de maaltijden in een ander restaurant beter maar mijn ervaring is hopeloos slecht. ik heb gegeten in de Latitude (denk ik, in ieder geval dicht bij de Bake n' Coffee Cafe). Ik keek even naar de kaart en om me heen om te zien wat de andere gasten kregen. De pizza zag er verschrikkelijk uit, een super dikke, opgeblazen bodem met niet veel erop. Misschien was het beter geweest als ik dit voorteken serieus had genomen en was weggegaan.... ik nam de (kleine 200gr) steak en was al verbaasd dat er slechts (g)één keuze was qua saus: saus of geen saus. De saus was zeer waarschijnlijk uit een potje maar ik moet zeggen toch redelijk okay.

De steak werd super snel geserveerd (ik had nog geen twee slokjes van mijn 8,80 euro kostende glaasje rode wijn op). Een klein stukje gegrilde tomaat, redelijk slappe friet en een redelijk taaie steak, geen groente, geen salade. Ik wist natuurlijk dat er geen salade bij geserveerd zou worden (stond niet op de kaart) maar voor bijna 25 euro had ik iets meer verwacht dan een taaie steak met een paar slappe vette frieten.

Grtz
Erik
p.s. de cappuchino 's ochtends was erg goed (maar wel prijzig)

Weet je misschien hoe het zit met het geluid in de kamers benedendeks? Kan je daar slapen of hoor je de machinekamer veel meer dan bovendeks?