Hete ballen

Vandaag heeft Jeroen zijn wereldbefaamde hete gehaktballetjes gemaakt. Half-om-half gehakt gekruid met sambal, verse rode peper, ketoembar, djinten, een royale hoeveelheid verse knoflook, Secret Ingredient X (currysaus!), Worcestershire-saus, azijn en zoute sojasaus. Om de één of andere reden waren ze vandaag minder lekker dan gewoonlijk, maar alsnog smakelijk.

Bij de ballen aten we gebakken krieltjes en tomaten gevuld met een mengsel van bulgur, feta en spinazie.

We hadden nog een beetje van de halava (griesmeel-caramelpudding met walnoot en rozijntjes) over, dus dat werd een tweedehands dessert.

Linkjes naar de receptjes van mijn Indiase maaltijd van gisteren:

Bitter gourd curry: http://blog.sigsiv.com/2009/09/comfort-food-bitter-gourd-tomato-tamarind... (vooral niet maken, bah!)
Samosa's met aardappel en erwtjes: http://www.food-india.com/recipe/R026_050/R032.htm
Walnut caramel halava: http://www.harekrsna.com/practice/prasadam/recipes/sweets4c.htm