Langzaam gegaard Livar

Recept: 

Varkensfilets:

- Vacumeer de varkensfilets samen met tijm en een klontje boter.
- Doe deze in de oven. Ik ben uitgegaan van 72 graden / 3 uur 45 minuten, maar een volgende keer probeer ik 65 graden en 3 uur.

Soep

Snijd knolselderij fijn, en halveer wat kruimige aardappels. Doe deze in een pan water, en kook dit tot ze overgaar zijn.
Frituur in een koekenpan wat snippers knolselderij tot deze mooi bruin worden.

Maak de soep met een staafmixer of blender glad. Voeg creme freche en een klont boter toe, en een flinke lepel tijm, en zout naar smaak. Goed roeren.

Voeg je croutons toe, en je soep is klaar.

Beide recepten staan ook in de video!

Na mijn eerste sous-vide experimenten in een waterbad, en mijn latere 'droog' in de oven met rundvlees, was het nu tijd voor een lage garing van varkensvlees.

Ik ben normaal geen groot fan van varkensvlees. In worst of gehakt; prima, maar varkensvlees uit de supermarkt is vaak behoorlijk smaakloos. De Sligro had mooie Livar-filets liggen, en die hebben we gebruikt bij deze bereiding.

Het resultaat was erg smaakvol, maar wel een tikje droog. Volgende keer gaat de oven iets lager, en hij mag er iets korter in. Ik heb nu 72 graden aangehouden en het heeft 3 uur en 3 kwartier in de oven gelegen.