Indiase curry met sopropo

Gister heeft Petra Indiaas gekookt. Een curry met sopropo (In het Engels draagt dit de veelzeggende naam "Bitter gourd" of "bitter melon"), samosa's en Halva. De saus van de curry was heerlijk. De sopropo zelf niet. Er zijn maar weinig dingen met zo'n doordringende, vies bittere smaak. Blegh. Achteraf hadden we er beter okra's in kunnen doen denk ik. Die smaken wel lekker, lijken qua structuur, vorm, geur en kleur erg op de sopropo, maar smaken wel lekker. Gelukkig waren alle andere dingen erg goed gelukt, en hadden we meer dan genoeg samosa's. Samosa's: Samosa'sSamosa's De met een licht pittige aardappel/erwtjesmengsel gevulde samosa's smaakte erg goed en zagen er ook nog erg mooi uit (Foto's volgen). De halva zag er niet mooi uit :-) (ook die foto volgt nog) Maar smaakte wel heerlijk. Zacht-zoet (caramel) met nootjes. Opzich erg lekker (en erg laat, rond middernacht) gegeten, maar erg jammer dat de 'bitter gourd' zo ontzettend ranzig is.. Met andere groente erg voor herhaling vatbaar! Samosa: Samosa'sSamosa's Vijzel: VijzelGevijzelde kruiden CurryCurry