Tajine met lamsvlees

Gister stond op het menu een tajine met lamsvlees (stukjes lamsbout) en gedroogde vruchten (abrikozen, vijgen, pruimen). Het lamsvlees was vooraf gemarineerd in een mengsel van rode wijnazijn, gembersiroop, olijfolie, knoflook en rozemarijn. Toen rook het al heerlijk. In de tajine werden de volgende kruiden toegevoegd:  kaneel, piment, kruidnagel, korianderzaad, komijnzaad, zwarte peper, verse rode peper, knoflook, rozemarijn en kardemom. Als bijgerechtje een schaaltje gedroogde vruchten gekookt in rozensiroop, marsalawijn en kaneel. Een paar aardappels pruttelden mee in de tajine en werden voor het serveren nog eventjes gebakken in roomboter.

Gedroogde vruchtjes: Gedroogde vruchtjesGedroogde vruchtjes

Ik ben dol op de combinatie fruit en vlees, vooral bij lamsvlees.  En door het klaarmaken in de tajine, verspreiden de smaken zich op een bijzondere manier. Overigens stond de tajine gewoon op de elektrische kookplaat en dat werkt prima. :) De wens is nog wel om een tajine aan te schaffen die op de inductiekookplaat gebruikt kan worden.

Tajine: LamstajineLamstajine