Binnen op Zee - Noordwijk

In de laatste week van augustus zijn we een lang weekendje naar Noordwijk aan Zee geweest. Op de zaterdag hebben we Binnen op Zee met een bezoekje vereerd. 

We twijfelde in eerste instantie tussen Blush en Binnen op Zee. Blush is een strak ingericht mooi en modern fusion achtig restaurant met een erg mooie kaart. Er zijn geen voor of nagerechten, maar veel losse kleine gerechten. Binnen op Zee heeft een eetcafé achtige kaart welke met een knipoog is opgesteld. 

Onze keus ging naar Blush. Toen we daar aankwamen bleek alleen dat het erg druk was; we konden wel terecht, maar hadden dan maar anderhalf uur. Dit vonden we wat te kort, en we zijn terug gaan lopen naar Binnen op Zee. 

Daar aangekomen was het nog relatief rustig, we waren dan ook wat vroeg. Omdat we zo vroeg waren, wilde we eerst een glaasje wijn met wat brood en olijven. Nadat we dit besteld hadden, was er al snel een enorme schaal met olijven en een schaal met brood met niet al te lekkere kruidenboter, welke snel tegen ging staan. 

Binnen op Zee - Soep

We hebben in tien minuten tijd drie keer het meisje van de bediening aan de tafel gehad of we onze keuze al gemaakt hadden. Om rustig met onze olijven verder te kunnen, hebben we toen maar vast besteld, ik een romige tomatensoep en Petra een champignonsoep. Als hoofdgerecht heb ik de 'Pesto Chickie caprese' met oa. zongedroogde tomaten en mozzarella besteld , en Petra de 'bulletsteak', een kogelbiefstuk van 200 gram. 

De voorgerechten stonden vijf minuten later al op tafel, nog voordat we het brood en de olijven op hadden. De keuken had blijkbaar nogal haast. De soep was niet verkeerd, maar het was ook niet meer dan een gepimpte soep van de groothandel. Met wat room en basilicumblad opgeleukt. 

Blijkbaar wilde men ons snel weer weg hebben zodat de volgende toeristen aan tafel plaats konden nemen, want vlak achter de voorgerechten aan kwamen de hoofdgerechten. 

Binnen op Zee - Kip

Op Iens hadden we vaak als pluspunt zien staan dat het "lekker grote porties" waren. Misschien hadden we dit achteraf als waarschuwing moeten zien. Het was inderdaad veel. 

Petra haar biefstuk was oké. Niet vies of slecht, maar ook niet bijzonder. Petra had aangegeven de biefstuk 'erg rauw' te willen, dat was goed doorgekomen bij de keuken, en willen we dan ook zeker als positief punt noemen. 

Mijn kip zag er opzich erg lekker uit. Er zat alleen veel te veel mozzarella op, had weinig smaak, was erg vettig en machtig. Het was qua hoeveelheid kip niet eens bizar veel, maar omdat het zo ontzettend vet was, ging het enorm tegenstaan. Absoluut een tegenvaller. 

We hebben geen dessert genomen. We hadden in zoverre het gevoel dat we zo snel mogelijk weer weg moesten, dat we daar hier geen zin in hadden.

Binnen op Zee - Biefstuk

Daarnaast viel het eten ook enorm tegen. We waren voor wat we nu gegeten hadden meer kwijt dan bij De Lamme Goedzak een paar meter verderop, maar het smaakte daar toch een stuk beter dan hier bij Binnen op Zee. 

Als dessert zijn we een wijntje gaan drinken bij 'De Klucht'. Het eten wat we hier voorbij zagen komen zag er zoveel beter uit dan dat wat geserveerd werd in het 'Toeristenwegwerk' restaurant waar wij gegeten hadden dat deze voor de volgende keer op ons verlanglijstje staat.