Guliano, de Meent - Rotterdam

Met enige regelmaat gaan wij wat eten bij Guliano, aan de Meent in Rotterdam. Eerst hadden we hier een paar keer de (overheerlijke!) broodjes op, als lunch op met name de marktdagen. Vooral de Rustico, met geitenkaas en coppa di parma is een echte aanrader. 

Ongeveer een half jaar geleden zijn we een keer in de avond geweest bij hun Buon Gusto-diners. 4 gangen voor iets meer dan twee tientjes. Eten wat de pot schaft. Dit hebben we nu drie keer gedaan, tweemaal met z'n tweeën en een keer met nog een stelletje. Alle drie de keren bevielen erg goed. 

Ik ben zelf geen groot fan van pasta. Sterker nog, ik probeer het te vermijden. Maar de ravioli met hert van Guliano's was enorm lekker. Simpelweg fantastisch. Heerlijke gekruide kip. 

Ook hebben ze een tijdje één zondag per maand een pranzo gehad - een tien gangen lunch voor drie tientjes. Hoewel het in de praktijk meer een brunch/lunch/diner is. 10 lekkere kleine gerechtjes. Je zit dan de hele dag heerlijk te eten. Flesje prosecco er bij... Helaas doen ze dit alleen nog op afspraak voor groepen vanaf 6 man. 

Vandaag zijn we weer bij Guliano wezen lunchen. In plaats van een broodje hebben we "pana e gremolata" besteld, een schaaltje met brood en olijfolie met kruiden, en een antipasti mix, een kaasplank met Italiaanse kazen en een variatie met Italiaanse vleeswaren, begeleid door een glas prosecco. 

Dit was erg lekker. Vooral de romige geitenkaas en de schimmelkaas, de salami, en de overheerlijke parma van een teruggefokt oer-zwijn, welke vrij door de bossen loopt. Een beetje te vergelijken met de "pata negra", de Iberico varkens uit Spanje. 

Ook ons 'finger food' van vandaag was weer erg geslaagd. We waren slechts iets meer dan twee tientjes kwijt, en hebben daarvoor toch een overheerlijke lunch gehad met een lekker glas bubbels. Nu een keer of vijftien voor verschillende hapjes bij Guliano geweest, en het is ons nog nooit tegengevallen. Dat op zich is al een compliment waard.