Rosso

Tonijn

Vorige week zijn Petra en ik mee uit eten genomen door Rob en Mariëlla, als dank voor verleende diensten op hun bruiloft mochten we mee naar Rosso. Die stond al even op ons verlanglijstje, dus dat kwam mooi uit.

Op vrijdag zijn we naar het Westelijk Handelsterrein vertrokken. Rosso is van binnen erg warm aangekleed, kleine lage tafeltjes met een grote fauteuil zorgen er voor dat je gezelliger zit dan in de meeste restaurants.

De aankleding is modern maar erg warm, een open keuken (Wat altijd een plus is), grote bar, en de elementen met vuur zijn erg leuk. Leuke, vriendelijke bediening en alles is vrij 'los' (Dit in tegenstelling tot Amarone, waar volgens Rob de bediening voor de avond eerst even met de Michelin-gids om de oren wordt geslagen). Wel netjes, niet stijfjes.

Ravioli

We gingen gezamelijk voor het verrassingsmenu, waarbij ik heb aangegeven geen schaal/schelpdieren, octopus en inktvis te eten (Eigenlijk alles uit de zee behalve vis), en Petra wilde liever alleen vlees. Ook kozen we voor een passend wijn-arrangement. Rob en Mariëlla gaven aan alles-eters te zijn.

De eerste gang kreeg ik tonijn-sashimi met een mangochutney. Vrij simpel, maar heerlijk. De zoete mango combineert erg lekker met de tonijn. Mooie strakke opmaak, en sowieso kleurt de fel gele mango goed bij de rode tonijn. Petra kreeg meloen met ham, en Mariëlla en Rob kregen -als ik mij niet vergis- een garnalencocktail. Dit waren dus allemaal vrij klassieke voorgerechten, maar wel erg mooi en lekker uitgevoerd.

De tweede gang kregen we allemaal kwartel met eendenlever en kwartelbouillon, en een klein gebakken kwarteleitje.

Hoofdgerecht - Kalf

Dit als een eilandje geserveert in de bouillon. Ook dit was erg goed, en er valt weinig op aan te merken.

De derde gang had Petra MRIJ-rund, en Mariëlla, Rob en ik hadden een ravioli met schelvis. Deze was echt heerlijk, veruit mijn favoriete gang. Vooral de saus hierbij had een heerlijk zachte smaak en dit combineerde erg goed met de schelvis. Ook hier weer een goed passende wijn erbij.

De vierde gang was kalfsvlees, samen met de Kwartel hadden we dus hier alle vier hetzelfde gerecht. Wederom erg lekker, alleen de ravioli wint het veruit. Mooi vlees dat in plakken werd geserveerd.

Als dessert hadden we een heerlijke chocolade-mousse met een lichte sinaasappelsmaak (Mandarin napoleon of Remy Martin?) met daarbij een mini-tulband cakeje.

Dessert

Over het eten kan ik verder kort zijn, het was erg goed. Kwalitatief vergelijkbaar met De Jonge de Jong en Amarone, de uitstraling van Rosso is alleen wel veel warmer en gezelliger, en nodigt uit om na het eten nog te blijven zitten met een glas wijn erbij. Een erg geslaagde avond.