High Tea bij Stroom

Zondag zijn we met Tanja, een vriendin uit Duitsland, naar Stroom geweest voor een High Tea. Petra was hier al vaker geweest, ik zelf nog nooit. De reservering deed vermoeden dat dit nog wel eens een klein drama kon worden: Tanja heeft last van lactose-intolerantie, en dit wilde we doorgeven. De reservering was in eerste instantie niet bekend, terwijl wij de bevestiging toch echt in de mailbox hadden. De reactie aan de telefoon met betrekking tot de lactose-intolerantie was 'dan maken we wel salade ofzo'.

High Tea - Thee

Gelukkig bleek de persoon aan de telefoon hier ver vandaan te zitten, want er werd volledig rekening gehouden met het dieet.

Wij kregen de indruk dat bij aankomst de lactose-intolerantie toch niet bekend was, maar dit werd erg netjes en snel geregeld.

Er was een ruime keuze lekkere thee (ook niet onbelangrijk bij een high tea). Veel verschillende smaken, van gewone, groene, rooibos tot kruidenthee. De thee stond op tafel in een groot filmblik. Naast suiker stond er ook honing klaar, iets wat vooral door Petra en Tanja gewaardeerd werd.

High Tea - Thee (2)

De hapjes voor Tanja kwamen op een bord, en onze hapjes kwamen op een etagère. Onderop een paar sandwiches met ham en zalm, en een heerlijke quiche.

Op de 2e laag gevolgd door heerlijke scones met room met vanille en jam, en twee vruchten muffins. De bovenste laag was gevuld met erg lekkere koek van Koekela.

High Tea - Etagère

Vanuit de keuken kwam nog de vraag of de lactose-intolerantie ook opging voor overige melkproducten, en nadat we dit bevestigd hadden werd hier volledig rekening mee gehouden. Tanja had een aantal broodjes, ei, lactose-vrije chocolade en een schaaltje met vruchtjes. Tanja heeft later nog gevraagd van welk merk de chocolade was, deze beviel erg goed.

High Tea - Lactose vrij

Alles wat bij deze high tea geserveerd werd smaakte heerlijk, maar waarschijnlijk is het nog wel meer noemenswaardig dat er zonder problemen met een allergie rekening gehouden werd. Het is toch erg lastig om melk, boter, en room volledig weg te laten in de gerechten, en dit was prima gelukt, en erg netjes geregeld bij Stroom. En gelukkig smaakte het ook nog heerlijk.