Curry's, Oudedijk 152, Rotterdam

In mijn nooit-eindigende zoektocht naar een Indiaas restaurant dat écht authentiek Indiaas eten serveert, gingen we vrijdag naar Curry's.

Er is in elk geval één ding dat Curry's onderscheidt van het gemiddelde Indiase restaurant en dat is het interieur. De meeste Indiase restaurant blinken uit in kitsch zoals ze die alleen in India kunnen maken. Hoe meer bling, hoe beter. Curry's heeft een veel soberder interieur, maar jammer genoeg is het een beetje een samenraapsel van stijlen. Aan het plafond zitten mooie originele decoraties, maar de enorme, lompe lampen die aan dat plafond hangen, passen daar totaal niet bij. Ook over de rest van het interieur lijkt niet heel goed te zijn nagedacht. Net als hun Web 1.0-website overigens ( http://www.currys.nl/ ). En een menu in Comic Sans, hoe verzin je het?

Maar goed, we kwamen natuurlijk voor het eten. Ik zal alleen mijn deel bespreken, want Jeroen schrijft een eigen entry. Als voorgerecht bestelde ik onion bhaji's. Ik ben dol op onion bhaji's, vooral als de ui aan de buitenkant min of meer gecaramelliseerd is. De onion bhaji's van Curry's waren zeker niet de beste die ik ooit heb gehad. Er zat te weinig smaak aan. De chutney die erbij zat, was wel lekker, maar zonder die chutney zouden de bhaji's ronduit saai zijn geweest. Mijn hoofdgerecht was Shahi Kurma met kip. Volgens de omschrijving een 'zachte romige currysaus met amandelen, kokos en rozijnen'. Toen Jeroen een hapje proefde, was zijn eerste spontane reactie: "Hm, mango-lassi met kip" en dat dekt de lading wel een beetje. Mijn curry was vooral heel erg zoet - erg jammer. De rijst was wel goed, volgens mij zat er zelfs echte saffraan in.

Als dessert koos ik de kheer, oftewel rijstepap, maar dan op zijn Indiaas met onder andere kardemom als smaakmaker. De kheer smaakte goed, niet té veel suiker, waardoor de kruiden goed doorkwamen.

Het smaakte allemaal wel, niets was echt níet lekker, maar aan de andere kant was ook niets echt bijzonder. En mijn hoop om een authentiek Indiaas restaurant te vinden in Nederland, is weer een beetje afgenomen.