Destino, Zaagmolenkade, Rotterdam

Hoewel wij wel een paar favoriete restaurants en eettentjes hebben, vinden we het erg leuk om op avontuur te gaan en ergens te gaan eten waar we nooit eerder zijn geweest. In dit geval Destino. Jeroen had op Iens gezocht naar een niet al te duur restaurant met een hoge waardering.

De inrichting was meteen een positieve verrassing. Modern, strak, maar niet kil. Mooie nissen in de gestuukte muur met daarin grote kaarsen. Een prachtig groot bloemstuk op een halve tussenwand. Een volledig open keuken. Alles klopte, de kleuren, de stijl. Zelfs de toiletten waren erg mooi.

Maar we kwamen natuurlijk voor het eten. De kaart is niet heel groot. Hij bestaat uit twee delen; een vast gedeelte en een maandelijks wisselend gedeelte.

Om te beginnen bestelden we een fles droge witte wijn. Het wijnhuis was Puerta Adalia; welke wijn het precies was, staat me helaas niet meer bij. Lekker was 'ie wel.

We begonnen met elk drie tapas. Voor Jeroen een kroketje met kip en serrano, een brocheta met serrano en gemarineerde varkensfilet en vijftig gram Iberico-ham. Ik was op de gezonde toer (want op dieet) en koos voor gemarineerde venusschelpjes, kikkererwten met spinazie en een salade met rucola, ansjovis en avocado. Voor mensen met een gezonde eetlust bleken drie tapas wat weinig, dus we gingen voor een tweede ronde, waarbij Jeroen een bord met gemengde vleeswaren en nog een kroketje koos en ik eveneens een kroketje met daarbij een spiesje met champignons, paprika en bacon.

Van alles kan gezegd worden dat het supervers en van hoge kwaliteit was. Ik was vooral enthousiast over de kikkererwten met spinazie; simpel maar met een verfijnde, bijzondere smaak. Jeroen was lyrisch over de brocheta (ondanks dat hij normaal helemaal niet zo van varkensvlees houdt). Het bord met gemengde vleeswaren hebben we samen soldaat gemaakt. Vooral de wildzwijnsworst was geweldig.

Mijn dessert bestond uit verse muntthee en dat van Jeroen uit muscadet met vijgenbrood, een gerijpte geitenkaas en muskaatdruiven. Ik heb er stiekem een beetje van gesnoept. Het vijgenbrood was om te smullen.

Wat ons betreft is dit restaurant zonder enige twijfel een aanrader. De prijs-kwaliteit-verhouding is erg goed. Eerlijk eten voor een eerlijke prijs! We moesten in totaal € 81,00 afrekenen.

Website: http://www.restaurant-destino.nl/