Itami - Sushi op Kop van Zuid

Half januari zijn we wezen eten bij Itami op de kop van Zuid. Itami is een Japans sushi- en teppanyaki-restaurant en is, voor de afwisseling, geen all-you-can-eat restaurant.

De inrichting van Itami is erg mooi en modern. Bij binnenkomst een mooi verlichte strakke bar, en door het hele restaurant heen staan zwart-glazen dividers met daarop bloemen (Hibiscus?). Er zijn ongeveer 5 tafels bezet in het behoorlijk grote restaurant, en met daarbij de dividers voelt het haast alsof je de enige bent in het restaurant.

Petra had vooraf de 'Beef Tataki', een Japanse stijl carpaccio, en ik had de Tuna Tataki. Ik was de camera vergeten, en de mobiel wist hier op de foto niet echt iets moois van te maken; maar erg lekker was het wel. De Tuna tataki had een lekkere pikante saus.

We hebben samen drie hoofdgerechten genomen; eenmaal het Sashimi-assortiment en tweemaal het Sushi-assortiment. Het waren uitgebreide schotels met een behoorlijke variatie. De vis was enorm vers, en de nigiri's en de maki's zagen er prachtig uit. Alles was erg lekker, en absoluut van een ander niveau dan de bekende all-you-can-eat restaurants.

Petra had geen dessert, ik had de crème brûlée. Deze was prima.

Met een fles wijn en wat glazen cola erbij waren we ca. 100 euro kwijt, dat is pakweg het dubbele van een All-you-can-eat restaurant, maar dat is het zeker waard.

Restaurant Itami sushi eten - Sushi, nigiri, wasabi, ginger
Restaurant Itami - Creme Brulee