Sushi Qube, Hofplein, Rotterdam

Laat ik vooropstellen dat ik bepaald geen fan ben van 'all-you-can-eat'-restaurants. Als die term aan de gevel prijkt, krijg je mij meestal niet naar binnen. Maar eind vorige week wilden we buiten de deur eten, niet al te duur en ook nog slank, aangezien ik een kilo of acht wil afvallen. En dus werd het sushi om de hoek bij Sushi Qube. Het was er druk en omdat we niet hadden gereserveerd, moesten we op een 'tweederangs' plek zitten. Maakt niet uit, we kwamen niet voor een romantisch diner en de toegewezen plaats was verder prima.

Het systeem is simpel: je betaalt een vast bedrag en dan mag je binnen een tijdbestek van twee uur en in maximaal vijf 'bestelrondes' zoveel gerechtjes bestellen als je wilt. Ik heb de vijf rondes nog nooit gehaald, Jeroen is daar beter in.

Ik moet zeggen dat het eten bij Sushi Qube gewoon prima was. De vis is er vers en schijnt zelfs bij Schmidt vandaan te komen (Jeroen heeft een paar keer een Schmidt-truck voor de deur zien staan). Alles wordt vers bereid.

Mijn favorieten waren de champignons uit de oven (geweldige, 'vlezige' smaak) en de sushi met rauw rundvlees. Die laatste is ongetwijfeld niet bepaald authentiek Japans (er werken trouwens vrijwel alleen maar Chinezen bij Sushi Qube), maar wel erg smakelijk. Het is een sushi met in plaats van een stukje vis een lapje rundvlees erop waar een marinade (zoete sojasaus?) op zit en sesam. Het vlees wordt 'geflambeerd' met een crème brûlée-brander en krijgt daardoor een heerlijke BBQ-smaak. Ik heb geloof ik een stuk of vier van deze sushi's besteld. Ook heb ik voor het eerst edamame-bonen (sojabonen) gegeten en ik vond ze erg smakelijk. Ze houden het midden tussen een tuinboon en een noot. Lekker als snackje 's avonds. Verder heb ik vooral 'gewone' sushi's gegeten met o.a. zalm en paling. Sushi geeft me altijd een erg gezond gevoel. :)

Jeroen was ook meteen een groot fan van de beef-sushi en heeft er ook een stuk of vier van gehad in de loop van de avond.

De bediening bij Sushi Qube is zeer correct en ontzettend snel. Lege bakjes worden meteen weggehaald en je hoeft nooit lang te wachten tot ze je volgende bestelling komen ophalen. Je krijgt echter zeker niet het gevoel dat ze je zo snel mogelijk de deur uit willen werken! Ik vond de bediening zelfs uitermate hartelijk, hetgeen bij dit soort toko's nog wel eens vies tegenvalt (bij Sumo, een soortgelijke tent in Rotterdam waar we ook een keer zijn geweest, vond ik de bediening bijvoorbeeld waardeloos).

Al met al de moeite waard wat mij betreft en als we nog eens niet al te duur maar wel gezond en makkelijk willen eten, dan sluit ik niet uit dat we weer voor Sushi Qube kiezen. We waren € 67,50 kwijt inclusief drankjes en fooi (3 x witte wijn, 3 x cola light). De all-you-can-eat-prijs is € 23,80 en dat is inclusief dessert (in dit geval ijs).

http://www.sushiqube.nl/ (pas op, website met irritante pornomuziek op de achtergrond!)